BejelentésÜdvözöljük honlapunkon!
"az asztaxantin hatása minden ismert antioxidáns hatását felülmúlja" Dr.Keywan Grashoff

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Az Imune esetében egy nagyon összetett hatóanyag-együttesről beszélünk.Nagy dózisú sejttáplálást hajt végre a több mint 4000 hatóanyagnak és a 95%-os felszívódásnak köszönhetően. Ezután sejtszintű méregtelenítést végez, melynek erősségét mutatja, hogy még a nehézfémeket is képes kivezetni a szervezetből. Mindezzel egyidőben lugosít is, mely köztudottan a legjobb környezet a sejtek számára, továbbá a benne lévő természetes asztaxantin aktív védelmet nyújt az egészséges sejtek számára.


Az Imune-nak számtalan gyógyhatású összetevője van, igyekszünk ezek közül a legfontosabbakat kiemelni:
Vitaminok


A-vitamin: antioxidáns, gyökfogó tulajdonságú, a látásban kulcsfontosságú szerepe van, de gondoskodik a bőr, a nyálkahártyák, a porcok képzéséről és növekedéséről is. Ugyanakkor részt vesz a sejtek reprodukciós képességének alakításában és a tesztoszteron képzésében. Nélkülözhetetlen a fényérzékenységét biztosító rodopszin ( a retina működéséhez fontos fényérzékeny anyag, látóbíbor ) felépítésében, a csontnövekedésben, a reprodukcióban, az embrionális fejlődésben, a hámszövet és az epithelialis szövetek épségének a fenttartásában, az aktoderma normális fejlődéséhez és működéséhez ( bőr, nyálkahártya, mirigyhám ) és számos más sejt differenciálódásának irányításában.


B1-vitamin: létfontosságú és az egész testben jelen van szerveinkben, csontvázunkban és izomzatunkban egyaránt. A B1-vitamin koenzimként központi szerepet játszik a szénhidrát- és az anyagcsere  háztartás alakításában. Abban is segít, hogy testünk az élelmiszerekből energiát tudjon nyerni. Vízben jól oldódó hőre érzékeny vegyület. Jelentős szerepe van a szénhidrát anyagcserében, energiát generál, segítí a szénhidrátok elégetését. Valamint létfontosságú szerepet tölt be az idegrendszer, az izmok és a szív normális működésében.


B2-vitamin: ryboflavint, folsavat és pantoténsavat tartalmaz. Mindezek az összetevők együttesen, koenzimként, a protein- és energia - háztartás alakításáért felelősek, ezen felül az idegrendszer specifikus hormonjait is ellenörzik. Az enzimek a pirosszőlősav, zsírsavak és az aminosavak oxidatív lebontását végzik, fontos szerepet töltenek be a szöveti légzésben és méregtelenítésben. A szervezetünkben a tápanyagmolekulák végoxidációjában játszik szerepet.


B3-vitamin: egy olyan vízben oldódó vitamin, melynek jelentős szerepe van a sejtek energiaháztartásában, és a DNS - lánc kijavításában. A legújabb kutatások szerint a niacin egy természetes koleszterint  szabályozó anyag, melyet fehérjedús élelmiszerekből, teljes kiörlésű készítményekből, zöldségekből és gyümölcsökből nyeri a szervezetünk.  A B3- vitamin központi feladata az anyagcsere, ezenkívűl antioxidáns hatása van és az enzimszintű folyamatokért is felel. Lényeges a szerepe a bőr, az izmok és az idegek regenerálódásában.


B6-vitamin: többek közt az aminosavakat aktiválja, támogatja az immunrendszert, és befolyásolja a vérkeringést. A beleken keresztül szívódik fel, innen a vérkeringés útján jut el a különböző szerveinkhez és az izomzathoz. Hogy a B6-vitamint fel tudja szívni szervezet, a B2-vitamin jelenlétére van szükség. Emésztéssel előállítható formája nagy szerepet játszik a tápanyagfeldolgozásban, az ingerület átvívő rendszerben, a hisztagén és a hemoglobin előállításában, illetve  az utóbbi működésében és a génekben tárolt parancsok kibontásában, értelmezésében.


B12-vitamin: elősegítí a vörösvértestek képződését, lényeges szerepet játszik a fehérjeháztartásban és az idegrendszer működésében. Gondoskodik a sejtek növekedéséről, a sejtosztódásról és támogatja a nyálkahártyák regenerálódását.


Biotin / H-vitamin: a hámszövet védelmi vitaminja, baktériumok, élesztőgombák fontos enzimje.


C-vitamin: elősegítí a vas felszívódását a bélrendszerből. Számos állatfaj szintetizálja, ugyanakkor az ember nem képes erre. Az aszkorbinsav fokozza szervezetünkben az immunrendszer működését, növeli a fehérvérsejtek számát, melyek szembeszállnak a  testünket megtámadó kórokozókkal, és fokozza a fehérvérsejtek működését. Jelenetősen csökkenti a meghüléses betegségek, a nátha tüneteit. A C-vitamin antioxidáns hatásánál fogva véd a szervezetet fenyegető rákkeltő anyagok káros hatásától is.


D-vitamin: elősegítí a kálcium és foszfor felszívódását a bélcsatornából és közvetlenül befolyásolja a csontképződést, a csontok gyógyulását. Csökkenti a csontritkulás veszélyét.


E-vitamin: az E-vitamin éppúgy mint az A- és a C-vitamin a leglényegesebb antioxidánsok közé tartozik. A sejtmembránon " ül " és az egész sejtet védi a szabadgyököktől, melyek sokféle betegség, többek között a rák okozói. A zsírháztartás sem tud megfelelően működni E-vitamin nélkül, mivel minden elraktározott zsír, membránzsír és zsírprotein az E-vitamin segítségével képes lebomlani. Fontos kisegítő szerepet játszik még a fehérje háztartásban, támogatja az immunrendszert és megakadályozza a vérlemezkék csomósodását. Erős antioxidáns hatású vitamin. Az öregedési folyamat gátlásában van szerepe.


Folsav: vízben oldódó vitamin. Nagyon fontos szerepe van a fehérvérsejtek, vörösvértestek, vérlemezkék képzésében, az aminosavak és nukleinsavak anyagcseréjében, de hozzájárul a gyomorbélrendszer és szájnyálkahártya épségéhez is.


K-vitamin: a véralvadás elősegítésében van nagy szerepe.


Inozit: az agy, a vese, a pajzsmirigy, a köztiagy működéséhez és a vérlemezkék képzéséhez nagyon fontos vitamin.


Pantoténsav: nagyon fontos szerepe van a koleszterinszintézisben, a gyógyszerek szervezetből való kiürülésében, ingerületátvívő anyagok képzésében, a hemoglobin szintézisében.

Ásványi anyagok


Cink: részt vesz a fehérje- zsír- és nukleinsav anyagcseréjében. Felnőtteknél a megfázás, nátha, torokfájás esetén a gyógyulási időt lerövidítí.


Foszfor: fontos szerepet tölt be a fehérje- a szénhidrát- és zsír anyagcseréjében. 


Jód: részt vesz az anyagcsere szabályozásában, befolyásolja a növekedést, az idegrendszer működését, de közvetve hat a vérkeringésre is.


Kalcium: élettani szerepe a csontok keménységének, nyomásszilárdságának fenttartásában van.


Kálium: a kálium a nátriummal együtt részt vesz az ingerületi folyamatokban, így az ideg- és izomműködésben, a sav - bázis egyensúly és az ozmotikus nyomás fenttartásában.


Klór: só - víz háztartásban és a sav - bázis egyensúly fenttartásában játszik fontos szerepet.


Króm: aktívan részt vesz a szénhidrát anyagcserében, elősegítí az inzulin hatását.


Magnézium: szerepe az ideg- és izomműködésben, valamint számos enzim működésén keresztül a fehérje-, szénhidrát- és zsíranyagcserében van. 


Mangán: számos enzim aktívátora, részt vesz a szénhidrát- és lipid anyagcserében, a fehérje-, a dezoxiribonukleinsav és a ribonukleinsav szintézisében. 


Nátrium: szorosan összefüggve a káliummal - az úgynevezett ozmotikus nyomás fenttartásában fontos szerepet játszik. Ugyanilyen elengedhetetlen az idegrendszer ingerületek átvitelénél is.


Réz: oxidációs folyamatokban résztvevő enzimek alkotórésze. A vérképzésben és a központi idegrendszer zavartalan működéséhez is rézre van szükség.


Szelén: funkciója szorosan kapcsolódik az E-vitaminéhoz, azaz antioxidánsként működik, megköti a szabadgyököket, ezáltal gátolja a rák kifejlődését, ill. rákos betegeknél csökkenti a mortalitást.


Vas: a légzőfunkciók esszenciális eleme, a szöveti oxidációban szerepet játszó enzimek, és az oxigén szállítást végző hemoglobin működése egyaránt a vashoz kötött. a szervezet vaskészletének 70%-a a hemoglobinban, a többi a májban, lépben és csontvelőben raktározódik.

Esszenciális aminosavak


Izoleucin: szükséges a hemoglobin termeléshez. Stabilizálja és szabályozza a vércukorszintet és ezzel együtt a szervezet energiaszintjét. Sportolók számára különösen hasznos, mivel elősegítí az izomszövetek, a bőr és a csontok regenerálódását.


Leucin: az izoleucinnal és a valinnal egyetemben elősegítí az izomszövetek, a bőr és a csontok regenerálódását. Sebészeti beavatkozások után is hasznos lehet a gyógyuláshoz. Csökkenti a vércukorszintet, valamint elősegítí a növekedési hormon termelődését.


Lizin: biztosítja a kalcium felszívódását és fenttartja a pozitív nitrogénegyensúlyt a felnőtteknél. Elősegítí a kollagén termelődését ( mely a porcok és a kötőszövet építőanyaga ). Elősegítí az antitestek termelődését, melyek a herpesz kialakulását akadályozzák meg.


Metionin: erős antioxidáns, gazdag forrása a kénnek, mely a különféle haj- köröm- és bőrproblémák ellen lehet hasznos. Elősegítí a zsírok lebontását, így akadályozva meg azok felhalmozódását a májban és az artériákban - ez akadályozná a vér áramlását a szívbe, az agyba és a vesékbe. Segít méregteleníteni a szervezetet ( nehézfémek ), segít kiküszöbölni az izomgyengeséget. Védi szervezetünket a sugárzás ellen, elősegítí az ösztrogén kiválasztást, csökkenti a szervezet hisztaminszintjét.


Fenil-alanin: az agy norepinefrin termelésre használja, mely az idegsejtek közötti jelzéseket továbbítja. Növeli az éberséget és a vitalitást. Javítja a kedélyállapotot, fájdalomcsillapító hatása van. Arthritisz kezelésére is alkalmazzák. Depresszió és migrén ellen is hatásos.


Threonin: segít fenttartani a szervezet fehérje egyensúlyát. Fontos szerepe van a kollagén, elasztin és fogzománc termelésében. Segítí a máj és a lipotropikus funkciókat, ha aszpartamsavval és metioninnal együtt alkalmazzák. Elősegítí az anyagcserét és különféle anyagok felszívódását.

Triptofán: természetes nyugtató, segít kiküszöbölni az insomniát. Csökkenti a szorongást, a depressziót és javítja a kedélyállapotot. Segít kezelni a migrénes fejfájást. Elősegítí az immunrendszer működését. Csökkenti az étvágyat.


Valin: szükséges az izmok anyagcseréjéhez és koordinációjához, a szövetek regenerálódásához és pozitív nitrogénegyensúly fenttartásához. Az izomsejtek energiaforrásként használják. Fokozza a mentális funkciókat és nyugtató hatása is van.

Nem esszenciális aminosavak


Alanin: nagy szerepe van a nitrogén a szövetekből a májba történő szállításában. Elősegítí a glükózanyagcserét. Akadályozza az izomsejtek fehérjéinek lebomlása következtében kialakuló toxikus anyagok felhalmozódását. Antitestek termelésével segítí elő az immunrendzser működését.


Arginin: csökkenti a tumorok növekedését. Erősítí az immunrendszert. Segít semlegesíteni az ammóniát, ami a máj méregtelenítése szempontjából fontos. Csökkenti az alkoholfogyasztás okozta károsodásokat. A kollagén egyik fontos alkotóeleme.


Aszparaginsav: szerepe a központi idegrendszer védelmében van, fontos neurotranszmitter ( ingerületátvívő ) az agyban. Segítí a hangulatingadozások elkerülését, mind az extrém idegesség, mind az extrém nyugalom kialakulását megelőzi. Mind az urea, mind Krebs-ciklus közti eleme. Az urea cikluson keresztül méregtelenítő hatású aminosav, részt vesz az ammónia eltávolításában.


Cisztin: erős antioxidáns. Védi szervezetünket a sugárzás okozta károsodásoktól. Védi az agyat és a májat az alkohol, a drogok és a cigaretta okozta károsodásoktól. A reumás arthritisz kezelésére és az artériák erősítésére is használják. A haj és a bőr 10-14%-át teszi ki.


Glutaminsav: a központi idegrendszer, az agy és a gerincvelő egyik neurotranszmittere. Fontos szerepe van a cukrok és a zsír anyagcseréjében. Elősegítí a kálium szállítását a gerincvelőben. Az agy üzemanyagaként is funkcionál. Epilepszia, mentális visszamaradottság és izomsorvadás kezelésére is használják. 


Glicin: megakadályozza az izmok leépülését. Javítja a glikogéntárolást, így felszabadítja a glükózmolekulákat, hogy energiát nyerhessünk belőlük. A prosztata egészségi állapotára jó hatással van. Fontos a szövetek regenerálásához és elősegítí azok gyógyulását.


Hisztidin: fontos szerepet játszik a szövetek növekedésében és újjáépítésében, valamint a központi idegrendszer működését is elősegítí. Csökkenti a nyugtalanságot. Értágítóként is alkalmazzák.


Prolin: nagy mennyiségben fordul elő a kollagén szövetekben és a csontok, a bőr valamint a porcok felépítésében is részt vesz. Különösen fontos az izületek és inak egészsége szempontjából.


Szerin: a zsírok és a zsírsavak anyagcseréjéhez szükséges elsősorban. A sejtmembránban nagy koncentrációban van jelen és segítí az immunoglobulinok és antitestek termelődését, így az egészséges immunrendszer szempontjából is fontos szerepet tölt be.


Tirozin: potenciális agystimuláló hatása van,és kimutatták, hogy elősegítí a jobb mentális teljesítőképességet, így segítve a koncentrációt és az éberséget. Csökkenti a stressz- és fáradtságérzetet.

Zsírsavak


Mirisztinsav: a sejtek közötti jelátvitelben és az immunfunkcióban vesz részt.


Palmitinsav: a hormonok szabályozásában, a sejtek közötti jelátvitelben és az immunfunkciókban vesz részt.


Palmitoleinsav: az inzulinhoz hasonló hatást fejt ki, vagyis csökkenti a vér glükúzszintjét, azáltal hogy serkenti a glikogéntermelést. Emellett a vegyület szabályozza a zsíranyagcserét is azáltal, hogy megakadályozza nagyobb mennyiségű zsír lerakódását.


Linolénsav ( Omega-6 ): a linolénsav a szervezetben háromféle anyaggá alakulhat, alfa-linolénsavvá ( ALA ), eicosapentaen savvá ( epa ), és dokozahexán savvá ( DHA ). Ezek az esszenciális zsírsavak szükségesek az ún. eicosanoid hormonok termeléséhez, melyek egyrészről az agyi funkcióhoz, másrészről az vérnyomás és az immunrendszer szabályozásához szükségesek. Az EPA és a DHA a kutatások szerint drámai módon csökkentik a triglicerid szintet és jelentősen csökkentik a szívbetegségek kockázatát. Egy újabb kutatás alapján azt is kimutatták, hogy az artériák rugalmasságát is elősegítík, ami csökkenti a vérnyomást. A DHA a kedélyállapotot is befolyásolja, mivel ez a központi idegrendszerben legnagyobb mennyiségben előforduló esszenciális zsírsav.


Alfa-linolénsav ( Omega-3 ): a legfontosabb eszenciális zsírsav az emberi szervezet számára. Biokémiai reakciók ezreiben játszik szerepet, beleértve az immunrendszer működését, az állóképesség javítását, valamint a szív és érendszerre, a szaporítószervekre és idegrendszerre gyakorolt előnyös hatását. Csökkenti a gyulladásokat, így meggyorsítja a regenerálódást. Segít megelőzni a kötőszövetek és izületek egészségét és szerkezetét.


Gamma-linolénsav ( GLA ): hatásos izületi gyulladás, gyulladással járó rendellenességek, fekélyek gyógyítására. A GLA használatával sikert értek el már a daganatos betegek kezelése során is. A szív és érrendszeri funkciókat is javítja.


Olajsav ( Omega-9 ): csökkenti a szívbetegségek kialakulását, valamint elősegítí az antioxidánsok termelődését. Telített zsírok helyettesítőjeként csökkentheti az összkoleszterinszintet és növelheti a HDL koleszterin szintet ( jó koleszterin ), miközben csökkenti az LDL koleszterin szintjét ( rossz koleszterin ).


Sztearinsav ( Omega-6 ): az olajsav telített formája.

Karotinoidok


Alfa-karotin: szív- és érrendszeri betegségek ellen véd. Megakadályozza az érelmeszesedést.


Béta-karotin: legyengült állapotban javítja a betegségekkel szembeni ellenállást, elősegítí az öregségi foltok megszűnését, javítja a növekedést, erősítí a csontokat, hat a miteszerekre, az ekcémára és a pikkelysömörre. Az antioxidánsok csoportjába tartozik, vagyis megköti a sejteket károsító szabadgyököket. Védi a C-vitamint a károsodástól, ezért javasolt a C-vitaminnal ( és E-vitaminnal is ) együtt való szedése.


Lutein: természetes védelmet nyújt szemünk és bőrünk számára. Ezek azok a szerveink, melyek közvetlenül érintkeznek környezetünkkel. A lutein csökkentheti a korral összefüggő látásromlást, mely a látás fokozatos gyengülését okozza. A korral járó látásromlás vagy makula-degeneráció a retina fokozatos károsodásával hozható összefüggésbe. A lutein megóvja a retinacellákat az oxidatív károsodástól. A lutein az érelmeszesedésnek is elejét veheti. Kutatások kimutatták, hogy a magas lutein bevitel megakadályozza az artériák falának megvastagodását. Az LDL koleszterin oxidációját is gátolja, így csökkentve az artériák eltömődésének kockázatát. Más kutatások alapján a bőrrák és a napégés kockázatát is csökkenti. Napfény hatására szabadgyökök képződnek a bőrben. Ezek a szabadgyökök károsíthatják a DNS-t és a sejteket. A lutein védelmet nyújthat az UV-B sugárzás káros hatásaival szemben.


Zeaxantin: a luteinnel együtt alapvetően fontos a látáshoz. A két anyag együtt alkotja a makulát, amely sárga színe miatt kiszűri a káros kék fényt.


Xantofill: oxigén tartalmú karotionid.


Asztaxantin: a természetes asztaxantin semlegesítí a szervezetben lerakódó szabadgyököket. Képes áthatolni az vér-agy gáton is ezzel agyi-idegi sejtvédelmet is ad, ami az onkológiai kezelések mellett kiemelt fontosságú.

Egyéb hatóanyagok


Chlorella: magas rosttartalma által magához vonzza a belekben lerakódott salakanyagot, főleg a nehézfémeket.


Klorofill: dúsítja a vérünket oxígénnel, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van. Segít eltávolítani a szervezetben felgyülemlett szennyező anyagokat. Gyorsítja a sebek sérülések és fekélyek gyógyulását, a sérült bőr regenerálódását. Csökkenti a vér koleszterinszintjét. Erősítí az immunrendszer működését.


Phycocianin: meggátolja a vírusok szaporodását. Antioxidáns, ezzel egyértelműen gyökfogó. Reaktív molekulaként befogja a szervezetben jelenlévő szabadgyököket és képes ártalmatlanná tenni azokat. A phycocianin biológiai vegyértékénél fogva nélkülözhetetlen. Kiemelkedik a fertőzések, gyulladások, illetve a rák kialakulásának megelőzésében játszott szerepe, ezen kívűl elősegítí az új vérsejtek képzését. Kutatások bizonyítják, hogy ez az anyag képes a gerincvelőben található őssejteket pozitívan stimulálni. Csak teljesen egészséges őssejtek képesek korlátlan osztódásra. Ezek az őssejtek a vörös- és a fehérvérsejtek képzéséért is felelősek. Ily módon komoly szerepük van abban, hogy az ember immunrendszere megfelelően működjön. Kutatások szintén leírják, hogy a phycocianin oly módon fokozza a vérképzést, hogy utánozza az eryothropoetint. Az eryothropoetint röviden EPO, a gerincvelőben található, vörösvértestek képzését és fejlődését támogató hormon. 


Porfirin: a vörösvérsejtekben lévő vastartalmú festékanyag a " hem " előanyaga. 

Jellemző elemzés


Forrás: wikipedia, hazipatika.com, egeszseg.origo.hu, eufic.org, vitaminsziget.com


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!